Piknik na trawie z Restauracją Pieprz i Wanilia

150x110

Nie masz pomysłu na weekend czy rodzinny sposób spędzania czasu? Wybierz się z bliskimi na piknik do Parku Południowego i dla odmiany zjedz pyszny obiad pod chmurką. Wystarczy zadzwonić do Restauracji Pieprz i Wanilia i wybrać zawartość kosza piknikowego z wakacyjnego menu oraz zarezerwować kocyk.


Wrocławska Restauracja Pieprz i Wanilia, specjalnie na letni sezon, przygotowała podręczny zestaw piknikowy dla każdego, kto ma ochotę rozłożyć się na trawie w przepięknym Parku Południowym i delektować smakami kuchni świata, w których specjalizują się restauratorzy. 


Chcemy powrócić do cudownej tradycji pikników na trawie. Dlatego przygotowaliśmy kosze wypełnione świeżymi sałatkami, chrupiącym pieczywem z masełkiem czosnkowym, delikatnym kurczakiem i puszystym ciastem. Dla mieszkańców Wrocławia zieloną oazą jest z pewnością Park Południowy, w którym chętnie odpoczywają nad książką, na rowerze, z dziećmi czy chwytając opaleniznę. A ponieważ nasza Restauracja sąsiaduje z Parkiem i często mamy okazję obserwować wypoczywających wrocławian, zdecydowaliśmy się wejść w tę przestrzeń z dobrym jedzeniem i odnowić piknikową tradycję – mówi Paulina Maciejewska, General Manager Restauracji Pieprz i Wanilia.         


Zawartość kosza piknikowego ustalana jest indywidualnie, w oparciu o starannie dobrane propozycje szefa kuchni. Pieprz i Wanilia może na przykład wyposażyć nas w lunch, na który składa się delikatny filet z kurczaka w sosie miodowo-balsamicznym z dodatkiem grillowanych karczochów i serową tortillą. A na deser pachnące domowe ciasto i świeżo zaparzona kawa. W przypadku weekendowych pikników, kosz najlepiej zarezerwować dzień wcześniej. W skład piknikowych zestawów Pieprzu i Wanilii, poza wybranymi potrawami, wchodzą również - kocyk, szkło oraz sztućce, a całość Restauracja dostarcza wprost do rąk klienta. Ceny głównych dań zaczynają się od 23 zł.         



Nastrojowa restauracja Pieprz i Wanilia, specjalizująca się w kuchniach świata, powstała z miłości do dwóch rzeczy – dobrego jedzenia i podróży. Swym klientom proponuje egzotyczne smaki z najdalszych zakątków świata, niebanalne imprezy, jak obiad serwowany w chmurach podczas „Dinner in the Sky”, oraz zieloną alternatywę wobec zatłoczonego centrum Wrocławia. Jej patronką jest najsłynniejsza polska podróżniczka, Elżbieta Dzikowska.

Restauracja Pieprz i Wanilia mieści się w sercu wrocławskiego Parku Południowego, na Krzykach, przy ulicy Kutnowskiej 1-3.